Kursanmälan kranförarutbildning

Här anmäler arbetsgivare/utbildningsgivare ny företagslärling/elev till kranförarutbildningen. Uppgifterna som fylls i anmälningsformuläret nedan skickas till BYN, Byggbranschens Yrkesnämnd.

  • Välj maskinslag, mobilkran eller tornkran (stationär kran), i anmälningsformuläret nedan.
  • Välj ditt företag. Företag som har en godkänd handledare för utbildning av företagslärlingar, eller är av Mobilkranföreningen godkänd utbildningsgivare, kan anmäla genom formuläret.
  • Efter att kursanmälan skickats in får lärlingen/eleven ett mejl med en registreringskod och instruktioner för att själv registrera ett användarkonto till kranförarutbildningen.

Handledarutbildning eller webinstruktör

För att utbilda en företagslärling i Mobilkranföreningens yrkesteoretiska distansutbildning finns två alternativ:

  • Företaget låter en handledare genomgå Mobilkranföreningens handledarutbildning inklusive kranförarutbildningens teoridel, och ansvarar själva för att stödja lärlingen i den yrkesteoretiska distansutbildningen.
    Kurskostnad per lärling: 16 500 kr exkl. moms.
  • Företaget tar hjälp av en webinstruktör som stödjer lärlingen i den yrkesteoretiska distansutbildningen. Företagets handledare behöver inte genomgå handledarutbildningen, men ansvarar för den praktiska upplärningen. Kontakta Mobilkranföreningens kansli för mer information om webinstruktörer.
    Kurskostnad per lärling: 19 000 kr exkl. moms.
  • Kursavgiften faktureras till det företag som är arbetsgivare eller utbildningsgivare. 

 

Anmälningsformulär